Hoe werkt het

Op zoek naar exclusieve kicks? Of heb je juist toffe sneakers in de kast die je nooit meer aan trekt? Check dan het online platform Kickz Swap, dé marktplaats voor kick-ass kicks.

Via Kickz Swap koop, verkoop en ruil je veilig je sneakers. Doordat Kickz Swap bemiddelt tussen koper en verkoper, kunnen we garanderen dat de verkoper het geld ontvangt en de verkoper de schoenen.

But how does it work?
Heel simpel. Je registreert je met behulp van je Facebook account. Op deze manier kunnen we vaststellen dat jij echt bent wie je zegt dat je bent. Heb je een Facebook account van de week aangemaakt en welgeteld vier Facebook vrienden, dan gaat het feest niet door. Vergeet ook niet om je profiel goed in te vullen, inclusief je bankgegevens. Anders weten we niet waar we het geld naar over moeten maken als je iets hebt verkocht.

Nadat je Facebook account akkoord is bevonden kan je gratis gebruik maken van Kickz Swap. Je kan advertenties checken, kicks kopen en uiteraard zelf je kicks te koop aanbieden. 

Check ook altijd je spam folder. Sommige mail programma's vinden het leuk om e-mails gelijk in de spam folder te dumpen. Mocht je toch voor een of andere reden daar ook geen e-mails vinden dan kan je contact met ons opnemen via klantenservice@kickzswap.com

Je hebt twee keuzes om een advertentie te plaatsen.
1. 
Je kan er voor kiezen om je advertentie GRATIS te plaatsen. Dat wil zeggen, je betaald dan geen fee. Een koper neemt dan simpelweg contact met je op via het contact formulier en jullie regelen zelf de transactie (Kickz Swap is op geen enkel moment aansprakelijk mocht er iets verkeerd gaan als deze optie gekozen wordt). Eigenlijk werkt het precies hoe Marktplaats het doet. It's as simple as that.

2. Je kan ook voor de veilige weg kiezen. Hoe dit precies werkt wordt hieronder uitgelegd:

En hoe garandeert Kickz Swap een veilige transactie?
Good question. Het werkt als volgt: je surft op Kickz Swap en ziet kick-ass kicks waar je een instant crush op hebt. Je benadert de aanbieder door een bericht te sturen of je kan de kicks gelijk kopen. Zodra je de kicks gekocht hebt dan wordt het geld naar de rekening van Kickz Swap overgemaakt. Op dat moment sturen wij de aanbieder een bericht dat het geld over is gemaakt. De aanbieder doet de schoenen op de post en upload bij de verkochte advertentie het Track & Trace nummer. Zodra de kicks in goede orde zijn ontvangen, maakt Kickz Swap het geld over naar de verkoper.

Doordat Kickz Swap bemiddelt, hebben oplichters geen kans. 

Gratis gebruik maken van de site, bemiddeling door Kickz Swap, whatup met de addertjes?
Natuurlijk, voor niets gaat de zon op. Voor elke transactie hanteert Kickz Swap een fee van 5%. Omdat de koper net zo belangrijk is als de verkoper, betalen ze beiden 2,5%. Bij een bedrag van 100 euro, maken beide partijen dus 2,50 euro over naar Kickz Swap. Deze fee wordt automatisch berekend bij het bedrag.

Oh ja! Wat ook even belangrijk is, check ook altijd je spambox van je mail programma. Het kan zomaar zijn dat e-mails daar belanden. En zorg dat je AdBlocker uit staat als je Kickz Swap wilt gebruiken. Want als je dat niet doet, dan kan het zijn dat je je advertenties niet ziet.

Stap voor stap ziet het (ver)koopproces er zo uit: 

STEP BY STEP

Het principe van Kickz Swap is hieronder uitgelegd in de Nine Step Deal.

1. VERKOPER plaatst een advertentie met beschrijving en foto’s van het te verkopen paar.

2. KOPER neemt contact op met de VERKOPER mocht hij een trade willen voorstellen of als de kicks gelijk verkocht zijn.

3. Zorg dat BEIDE PARTIJEN akkoord zijn met het te betalen bedrag*. 

4. KOPER maakt het geld over naar de rekening van Kickz Swap

5. Zodra het geld op onze rekening staat, ontvangt de VERKOPER per e-mail bericht.

6. VERKOPER doet de schoenen op de post en upload via zijn account bij de verkochte advertentie de Track & Trace.

7. KOPER ontvangt en controleert de schoenen. 

8. Als alles in orde is, checkt KOPER bij de gekochte advertentie de checkbox met deal akkoord. Kickz Swap** ontvangt dan een bericht en weet dat hij het resterend bedrag min de 2,5% moet overmaken naar de verkoper. 

9. Kickz Swap maakt het geld over naar de VERKOPER.

* voor niets gaat de zon op en daarom int Kickz Swap vijf procent van het totale bedrag. Staan je kicks te koop voor 100 euro, dan betalen beide partijen dus 2,50 euro. In dit geval maakt de koper 102,50 euro over. De verkoper ontvangt vervolgens 97,50 euro. Voor een volledig betalingsoverzicht check je Kosten. 

** Mocht er onverhoopt iets mis zijn met de schoenen (verkeerde maat, slechte staat, fake etc), dan wordt er opnieuw contact opgenomen met Kickz Swap. Vervolgens wordt er uitgezocht wat er mis is gegaan. Als de verkoper inderdaad op wat voor manier dan ook in gebreke is gebleven, zal de koper het geld teruggestort krijgen. Het account van de verkoper wordt vervolgens verwijderd.

Sneakers ruilen

Naast (ver)kopen, kun je via Kickz Swap ook sneakers ruilen. Ideaal als je uitgekeken bent op je huidige collectie en op zoek bent naar wat anders.

Hoe werkt dat ruilen via Kickz Swap precies?  

Je neemt contact op met Kickz Swap en laat weten met wie je een ruildeal hebt gesloten. Kickz Swap checkt alle gegevens en vervolgens sturen beide partijen sturen hun sneakers per post naar ons toe. Wij checken de sneakers of alles klopt en doen ze vervolgens op de post. Deze service garandeert bij beide partijen een tevreden smile op je gezicht en kost je maar €10,00 per persoon!  

Mocht je gebruik willen maken van deze service dan kan je ons mailen naar sales@kickzswap.com vermeld hierbij altijd welke sneakers je gaat traden (foto's zijn een must) en met wie je de trade doet. Vervolgens maak je €10,00 naar ons over en doe je de sneakers op de post. Mail ons het Track & Trace nummer en als wij beide sneakers ontvangen hebben en alles in orde is doen wij ze opnieuw op de post. Beide partijen ontvangen van ons een nieuwe Track & Trace. En voila, everybody is happy!

Mocht je de ruil toch liever zelf willen doen, dan kan dat natuurlijk ook. Een paar handige tips.

Om teleurstellingen te voorkomen, raden wij beide partijen aan elkaars feedback te checken. Ontmoet elkaar vervolgens ergens en inspecteer de schoenen goed voordat je akkoord gaat.

Mocht er bij de ruil onverhoopt iets misgaan, is Kickz Swap op geen enkele manier aansprakelijk. Dit is ook terug te vinden in de Algemene voorwaarden.

Sneakers verkopen

Uitgekeken op je kicks? Verkoop ze dan via Kickz Swap. Zo maak je er een andere sneakerhead blij mee én je bent verzekerd van je geld. Vooral dat laatste is natuurlijk voor elke verkoper van groot belang. 

Omdat wij het belangrijk vinden dat niemand wordt opgelicht, zijn er wel wat regels. Zo kun je je alleen registreren met behulp van je Facebook account. Op deze manier kunnen wij vaststellen dat jij bent wie je zegt dat je bent. Daarnaast is het ook handig als je je bankgegevens achter laat. Dit is natuurlijk niet verplicht, maar mocht je een paartje the safe way verkocht hebben dan moeten wij natuurlijk wel weten waar we het geld naar over moeten maken :). 

Als je bent geregistreerd, kun je een advertentie plaatsen. Hierbij ben je verplicht om foto’s toe te voegen. Dit moeten foto’s zijn van het te verkopen paar in een recente staat. Eventueel zou je op de foto een ‘name-tag’ toe kunnen voegen, voorzien van naam, woonplaats en datum waarop de foto is genomen. Hiermee vergroot je de kans je sneakers te verkopen, omdat de koper ziet dat het echt gaat om jouw schoenen.

We raden jullie aan om de foto's vierkant te fotograferen en te plaatsen. Dit werkt het beste op ons platform.

De GRATIS optie om je sneaker advertentie te plaatsen is nu wel duidelijk. Same way als Marktplaats. Easy as that.

Wil je je sneakers the safe way verkopen, let dan wel op het volgende:

En dan gebeurt het: iemand heeft je advertentie gespot en wil jouw sneakers overnemen. Om een veilige transactie te garanderen, betaalt de koper niet jou direct, maar wordt het geld gestort op de bankrekening van Kickz Swap. Zodra het geld op deze rekening staat, stuurt Kickz Swap je een e-mail, zodat jij je sneakers op de post kunt doen. We adviseren je het pakket aangetekend te versturen. Je krijgt dan een Track & Trace nummer dat je upload via de website. Zodra de koper de kicks in goede orde heeft ontvangen en de advertentie akkoord is bevonden, wordt het geld vanaf de bankrekening van Kickz Swap overgemaakt naar jouw rekening. Dus zorg dat je in je profiel je juiste rekening gegevens hebt ingevuld anders kunnen we je niet betalen!

Het is de bedoeling dat de koper de verkoper na elke transactie beoordeelt. Dankzij deze feedback weet je snel of je iemand kunt vertrouwen.

Stap voor stap ziet het (ver)koopproces er zo* uit. 1. HOE WERKT HET*

NB: Als je je sneakers hebt verkocht buiten Kickz Swap om, vergeet dan niet je advertentie gelijk te verwijderen. Dit voorkomt teleurstellingen.

Sneakers kopen

Tuurlijk, in de Kalverstraat vind je ook dope kicks. Jammer alleen dat de helft van Nederland daar ook op loopt. Jij wilt liever iets unieks, jij wilt gezien worden. Want jij draagt geen schoenen, de schoenen dragen jou. Next level.

Maar waarom sneakers kopen via Kickz Swap? Er is genoeg keuze, uiteraard bepaald de verkoper hoe hij zijn advertentie wilt plaatsen. GRATIS of THE SAFE WAY. Mocht de verkoper zijn advertentie THE SAFE WAY geplaatst hebben dan ben je ook verplicht om de 2,5% fee te betalen, zo houden we het eerlijk voor beide partijen. THE SAFE WAY zegt het al, omdat je hier te gekke kicks vindt én omdat het veilig is. We hoeven jou niet uit te leggen waarom het belangrijk is dat elke transactie veilig is, maar we leggen je wel uit hoe we veilige transacties kunnen garanderen. Check it:

- Je maakt je geld over naar Kickz Swap, dus niet direct naar de verkoper. Pas als jij de kicks in goede staat hebt ontvangen, en dit in je profiel bij gekochte advertenties hebt afgevinkt, maakt Kickz Swap het geld over naar de verkoper. Mocht er iets mis zijn met de schoenen of je ontvangt helemaal niets, dan krijg jij je geld terug. 

 • Je betaalt via iDEAL.
 • Elk account is door ons geverifieerd. Dit doen we op basis van een Facebook account en bankgegevens.
 • Na elke transactie kun je gebruikers beoordelen. Net zoals je doet bij bijvoorbeeld AirBnB en Uber. Check dus altijd de feedback die anderen hebben achtergelaten.
 • Bij drie negatieve beoordelingen, wordt het account van de desbetreffende persoon verwijderd. 
 • De gegevens (naam, bankrekening, telefoonnummer, e-mailadres, et cetera) van de verkoper zijn bij ons bekend. In geval van fraude kunnen we deze informatie aan de betrokken autoriteit verstrekken.
 • Kickz Swap werkt samen met de politie en controleert verkopers automatisch op mijnpolitie.nl Zodra er meerdere aangiftes van internetoplichting bekend zijn, wordt een verkoper automatisch geblokkeerd.
 • Kickz Swap strijdt voor een eerlijk platform. Wees echter zelf ook alert en keep in mind: ‘if it’s too good to be true, it probably is’. Kom je iets tegen waar jij je twijfels bij hebt, meld dit dan direct bij ons. Wij zullen onze uiterste best doen alles op te lossen, al zijn we niet aansprakelijk voor transacties buiten het platform om. Check hiervoor ook onze Algemene Voorwaarden.

Kickz Swap is hét platform voor de sneakerhead. Je vindt hier sneakers met dat beetje extra. Daarnaast garanderen we dus een veilige transactie, oplichters hebben geen kans. 

Het (ver)koopproces wordt aan de hand van de Nine Step Deal uitgelegd.

Kosten

Om jou als gebruiker een zo betrouwbaar mogelijk platform te bieden, zijn er kosten verbonden aan Kickz Swap. Hieronder een overzicht.

Abonnementskosten
Die zijn er niet! Kickz Swap is helemaal gratis!

Kies je voor om je advertentie GRATIS te plaatsen dan betaal je helemaal niks, noppes, nada!

Kies je voor THE SAFE WAY dan zijn er servicekosten voor kopers en verkopers
Voor elke transactie int Kickz Swap een fee van 5%. Zowel de koper als verkoper betaalt 2,5%. Dat betekent dat als je sneakers wilt kopen van 100 Euro, de koper 102,50 Euro overmaakt naar de rekening van Kickz Swap. Als de deal rond is, maakt Kickz Swap 97,50 Euro over naar de verkoper. 

Advertentie plaatsen
Het plaatsen van een standaard advertentie is kosteloos. Wil je dat jouw advertentie meer aandacht trekt? Check dan de volgende opties:

Topadvertentie - € 7,50
Extra zichtbaar op de homepage bovenaan de nieuwste advertenties

 • Duur 7 dagen
 • Effect: drie keer vaker gezien worden elke dag
   

Dagtopper - € 2,00
Eerste 24 uur boven de standaard advertenties

 • Staat gegarandeerd 1 dag boven de standaard advertenties 
 • Effect: zes keer vaker gezien
   

Kickzvanger - € 3,00
Bovenaan op de zoekpagina van dit merk

 • Duur 3 dagen
 • Op de zoekpagina van gezochte merk
 • Bezoekers van uw regio
 • Drie dagen extra aandacht

 

NB: voor transacties met iDEAL worden geen extra kosten in rekening gebracht. Bij andere betaalmethoden kan het zijn dat dit wel het geval is. Dit wordt duidelijk vermeld bij het afrekenen. 

Adverteren

Vanwege de vele actieve sneakerheads is de landingspage van Kickz Swap een uitstekende plek om te adverteren. 

Omdat Kickz Swap een platform is waarbij de nadruk op het kopen en verkopen van sneakers ligt, plaatsen we alleen advertenties die direct of indirect met sneakers te maken hebben. 

Stuur voor meer informatie over de tarieven en voorwaarden een mail naar info@kickzswap.com.

Merken

Bij Kickz Swap worden alleen maar top merken aangeboden aan zoals Nike, Jordan, Adidas, New Balance, Asics, Diadora, Yeezy, Puma, Saucony enz. Mochten er toch nog merken zijn die we zijn vergeten dan kan je ons altijd even mailen op info@kickzswap.com.

Maar let op, Kickz Swap is niet het platform voor de Botticelli, Gucci, Givenchi, Balmain etc sneakers. 

Bugs en glitches?

Zoals met elke nieuwe site die net gelanceerd wordt zul je als bezoeker/gebruiker gekke dingen tegen komen zoals bugs, glitches, errors, plaatjes die misschien niet goed staan en of werken en ga zo maar door. Daarom roepen wij elke Sneakerhead op om al het geks en raars wat je op Kickz Swap tegen komt gelijk bij ons te melden via info@kickzswap.com, alleen zo kunnen we de site nog beter en vetter maken! Dit houdt ons ook sharp!

Heel erg bedankt and enjoy Kickz Swap!

Over Kickz Swap

Het was 1988. Het Nederlands elftal won het EK. Voor veel Nederlanders was dat het hoogtepunt van het jaar. Voor Georgios was dat iets anders. In 1988 zag hij namelijk de grote Michael Jordan spelen. Zijn oom nam hem mee naar een wedstrijd in het Chicago Stadium. Little did he know dat dit zijn leven zou veranderen. Zijn liefde voor basketbal en de grote Michael Jordan legden tijdens deze wedstrijd de basis voor wat later zijn grootste passie zou worden: toffe kicks.

Nog steeds volgt Georgios de NBA op de voet en speelt hij zo nu en dan zelf een potje. Michael Jordan speelt niet meer, maar de waardering blijft. Zowel voor de sport als voor de sneakers. Die passie begon bij de Nike Air Jordans en Nike, ging verder bij Asics, New Balance, Kangaroos, Reeboks and the list goes on and on. Sneakers, kicks, patta’s, whatever you name it, voor Georgios is het a way of life geworden.

Inmiddels een kamer vol sneakers, van limited editions tot paartjes die omgedoopt werden tot beaters. Sommige kicks worden vaker gerockt, anderen blijven dik 350 dagen van het jaar in de doos. Maar hoe groot de verzameling ook wordt, nooit zal hij af zijn. Er ontbreekt altijd wel iets.

De niet te stillen honger naar fresh kicks bracht hem uiteindelijk op het idee een platform te maken speciaal voor de sneakerhead. Waar je kicks veilig kunt ruilen, kopen of verkopen. Waar oplichters geen kans hebben en echte liefhebbers juist wel. Kans om keer op keer verliefd te worden op nieuwe sneakers. En als de liefde voor een bepaald paartje is bekoeld, verkoop of ruil je ze. Zo wordt niet alleen die van Georgios, maar ook jouw collectie steeds toffer en toffer.

Algemene voorwaarden

ARTIKEL 1: ALGEMEEN
1. In deze voorwaarden wordt verstaan onder:
Kickz Swap: de onderneming, die deel uitmaakt van Pixoyo, gevestigd aan het adres Maassluisstraat 2 te (1062 GD) te Amsterdam en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 56818866.
Leden: iedereen die zich door middel van de website van Kickz Swap laat registreren teneinde gebruik te maken van de door Kickz Swap aangeboden diensten.
De website: de website kickzswap.com.
De voorwaarden: de onderhavige algemene voorwaarden.
De dienst: de diensten die Kickz Swap aanbiedt en zoals die zijn omschreven in artikel 2 van de voorwaarden.

2. De voorwaarden zijn van toepassing op ieder gebruik van de website (zowel via je computer als via mobiele apparatuur of enige andere software applicatie), op alle diensten die door Kickz Swap worden aangeboden en op alle overeenkomsten die Kickz Swap aan gaat voor het gebruik van de website en de diensten.

3. Door het bezoeken van de website en/of door je als lid te registreren, ga je akkoord met de voorwaarden. Kickz Swap raadt iedereen die gebruik maakt van de website of van een van de diensten aan de voorwaarden vooraf goed te lezen. Kickz Swap kan de voorwaarden van tijd tot tijd wijzigen. Wij raden je dan ook aan ze regelmatig te lezen. De meest recente versie van de voorwaarden is altijd van toepassing. 

ARTIKEL 2: DIENSTEN
Kickz Swap biedt via haar digitale online platform, hierna  “het Platform", diensten aan waardoor je onderling sneakers kunt ruilen, kopen en verkopen. 

ARTIKEL 3: REGISTRATIE EN PRIVACY
Je kunt van de dienst gebruik maken door je te registreren met een Facebook account. Gebruik maken van het platform is gratis. Eenmaal ingelogd, dien je alle persoonlijke gegevens naar waarheid in te vullen. Kickz Swap beschermt jouw persoonlijke gegevens in overeenstemming met de Wet bescherming persoonsgegevens. Kickz Swap verwerkt de door jou verstrekte persoonsgegevens enkel om het gebruik van de dienst mogelijk te maken en in dit verband met je te communiceren. Mochten er oplichters op de site zitten dan heeft Kickz Swap het recht om de persoonlijke gegevens van hen met de politie te delen. Voor meer informatie: zie de Privacy Policy op onze website.

ARTIKEL 4: RUILEN VAN SNEAKERS
Dit gebeurt door de twee partijen. Duidelijke afspraken dienen hiervoor gemaakt te worden zodat de ruil goed verloopt. Kickz Swap adviseert beide partijen om af te spreken in een openbare ruimte en sneakers goed te inspecteren en pas wanneer beide partijen tevreden zijn de ruil definitief te maken. 

Verder adviseert Kickz Swap om geen sneakers op te sturen zonder dat je de persoon kent of eerder een ruil met hem of haar hebt gedaan. Kickz Swap is op geen enkele manier aansprakelijk, mocht er iets niet goed gaan in het geval van een ruil, behoudens in het hierna bepaalde over de aanspraklijkheid van Kickz Swap.

ARTIKEL 5: VERKOPEN VAN SNEAKERS
1. Het is voor leden ook mogelijk om via het platform van de website sneakers te koop aan te bieden door het plaatsen van een advertentie. Elke advertentie mag maar een keer geplaatst worden. Dubbele advertenties zullen door Kickz Swap worden verwijderd. Verder heb je de mogelijkheid om tegen betaling een Topadvertentie, Dagtopper en een Kickzvanger te plaatsen. Je kan de advertentie ook omhoog plaatsen. Hier zijn extra kosten aan verbonden.
2. De verkoper vult de omschrijving van de aangeboden sneakers zo volledig mogelijk en naar waarheid in. De gegevens omvatten in elk geval het merk van de sneakers, de titel, extra toevoeging, ruilen ja of nee, de prijs (exclusief servicekosten), de kenmerken zoals conditie, cijfer, maat en jaar van de sneaker. Verder dienen er duidelijke foto’s van de sneakers te worden geüpload waarop mogelijke mankementen duidelijk zichtbaar zijn. Mocht er een sneaker verkocht worden die er anders uit zien dan in de geplaatste advertentie en de koper een klacht indient dan zal de verkoper het geld niet ontvangen en worden de sneakers weer terug gestuurd naar de verkoper.
3. Kickz Swap behoudt zich het recht voor om een advertentie te verwijderen als die niet naar waarheid is ingevuld. Als een verkoper dit vaker doet dan heeft Kickz Swap het recht om het lidmaatschap gelijk op te heffen en het account van de verkoper te verwijderen.

ARTIKEL 6: KOSTEN EN PRIJS
1. Kickz Swap rekent voor elke transactie binnen de site een fee van 5%. Om het eerlijk te houden, wordt 2,5% berekend bij de koper en 2,5% bij de verkoper. Kickz Swap rekent BTW over de transactiekosten voor de koper en over de bemiddelingskosten voor de verkoper.
2. De verkoper bepaalt zelf de verkoopprijs van de sneakers die hij op het Platform aanbiedt en de verkoper dient hier ook de verzendkosten bij te berekenen. De verkoper is voor iedere advertentie een bedrag aan Kickz Swap verschuldigd dat gelijk is aan 2,5% van de verkoopprijs (incl. BTW). Voldoening van dit bedrag vindt plaats door inhouding op jet namens de verkoper ontvangen bedrag, en de verkoper ontvangt dus 97,5% van de Verkoopprijs.
3. De koper is voor elke aankoop 2,5% verschuldigd aan Kickz Swap, welk percentage eveneens wordt berekend over de verkoopprijs (incl. BTW). Deze kosten worden bij de definitieve betaling opgeteld en in rekening gebracht.
4. Het is voor leden ook mogelijk om op de site van Kickz Swap advertentie ruimte in te kopen voor op de landingspagina. Dit is een goede manier om jouw sneaker gerelateerde producten aan de man te brengen. Denk aan een groot bereik en geïnteresseerde doelgroep. Voor tarieven en meer informatie hiervoor dient men contact op te nemen met Kickz Swap via sales@kickzswap.com

ARTIKEL 7: KOPEN EN BETALEN VAN DE SNEAKERS 
1. Het werkt als volgt: De gebruiker/koper ziet via de aangeboden advertenties een paar sneakers die hij wil kopen en om te zorgen dat hij niet wordt opgelicht, koopt hij de sneakers via Kickz Swap. De betaling inclusief de 2,5% fee wordt naar de rekening van Kickz Swap overgemaakt waar het in bewaring wordt gehouden. Kickz Swap laat dan de verkoper weten dat de betaling ontvangen is. Vervolgens verstuurt de verkoper de sneakers naar de koper en upload hij het track en trace nummer via zijn account. Zo gauw de koper de sneakers goed heeft ontvangen en tevreden is met de aankoop, laat hij via zijn account weten dat de transactie goed is verlopen. Kickz Swap ontvangt dan een bericht en stort het verschuldigde bedrag na aftrek van de 2,5% fee naar de verkoper.

2. Mocht de koper om een of andere reden niet de sneakers ontvangen die de verkoper via zijn advertentie aanbood dan kan de koper contact opnemen met Kickz Swap. Kickz Swap zal dan proberen het geschil op te lossen. Mocht dat niet lukken dan kan de koper de sneakers terug sturen naar de verkoper en wordt het bedrag inclusief de 2,5% fee terug gestort. Op deze manier is de koper verzekerd van de juiste sneakers en de verkoper van zijn geld.

3. Een transactie kan ook buiten het Kickz Swap platform gedaan worden. Alleen is het risico van oplichting dan groter. Kickz Swap is op geen enkele manier aansprakelijk van een miskoop/handeling.

ARTIKEL 8: RISICO LIGT BIJ DE LEDEN
1. Het kopen van sneakers via Kickz Swap is niet risicovrij. Kickz Swap spant zich in om enkel veilige en succesvolle transacties via het Platform af te wikkelen, maar zij garandeert niet dat gekochte sneakers dat hetgeen via het Platform is aangeschaft altijd de sneakers zijn zoals beschreven in de advertenties.

ARTIKEL 9: KOSTEN, BETALING EN LEVERING
De koper van sneakers kan online betalen via de aangeboden betaalmethodes. We raden dit ten zeerste aan zodat de kans om opgelicht te worden zo klein mogelijk gemaakt kan worden. De transactiekosten voor de aankoop van sneakers bedragen 5% van de verkoopprijs en zijn inclusief de kosten van de betaling en BTW. Zo spoedig mogelijk na betaling levert Kickz Swap per email aan de verkoper dat het bedrag op de rekening van Kickz Swap is gestort. De verkoper kan dan de sneakers op de post doen en via zijn account de Track & Trace uploaden. Als de koper de sneakers succesvol heeft ontvangen dan moet hij via zijn account dit aangeven. Kickz Swap ontvangt dan een bevestiging en kan het verschuldigd bedrag min de 2,5% fee naar de verkoper over maken. We raden koper en verkoper dan om positieve feedback achter te laten. Dit verhoogt hun ranking op de site als goede koper en verkoper.

ARTIKEL 10: NON-CONFORMITEIT
De risico's m.b.t. verkoop/koop van de juiste sneakers en eventuele kosten daarvoor zijn voor de Verkoper en de Koper. Als de sneakers niet zoals beschreven staat verkocht zijn, dan zal Kickz Swap de Verkoper en Koper in een gemodereerde chatdiscussie met elkaar in contact brengen om in goed overleg een oplossing te zoeken. Verder worden alle advertenties in het systeem van Kickz Swap opgeslagen zodat altijd bewezen kan worden welke sneaker met welke omschrijving is verkocht.

ARTIKEL 11: UITSLUITEND PARTICULIEREN KUNNEN LID WORDEN
Kickz Swap is bedoeld voor particulieren, en het is voor handelaren of commerciële partijen niet toegestaan om als Verkoper op het Platform op te treden. Mocht dit na een waarschuwing alsnog worden opgemerkt dan heeft Kickz Swap de bevoegdheden om het lidmaatschap van de gebruiker per direct op te heffen en het account te verwijderen. 

ARTIKEL 12: AANSPRAKELIJKHEID
Kickz Swap is niet aansprakelijk voor enige schade die je als gevolg van het gebruik van de Dienst of het Platform mocht lijden, tenzij die schade is ontstaan door opzet, grove nalatigheid of bewuste roekeloosheid van Kickz Swap. Hoewel Kickz Swap zoveel mogelijk maatregelen treft om te zorgen dat alles zo veilig mogelijk verloopt, garanderen wij op geen enkele wijze de juistheid van de diensten. Kickz Swap is niet aansprakelijk voor de gevolgen van (eventuele) onjuistheden met betrekking tot de diensten. Voor zover Kickz Swap aansprakelijk mocht zijn voor enige schade dan bedraagt het door Kickz Swap uit te keren bedrag nooit meer dan het aankoopbedrag van de betreffende sneakers.

ARTIKEL 13: MISBRUIK
Als voorwaarde voor het gebruik van de diensten, ga je ermee akkoord geen informatie, gegevens of inhoud via Kickz Swap aan te bieden die inbreuk maken op enige wet- of regelgeving en/of rechten van derden. Bovendien ga je ermee akkoord dat je:

 1. A. geen onjuiste verwantschap pretendeert met een persoon of entiteit;
 2. B. geen niet-openbare/beveiligde gebieden van de diensten betreedt;
 3. C. geen virussen, wormen, junk mail, spam, kettingbrieven, ongevraagde aanbiedingen of advertenties van welke aard dan ook en voor welk doel dan ook stuurt;
 4. D. niet de kwetsbaarheid van de diensten of een ander gerelateerd systeem of netwerk onderzoekt, scant of test, of in strijd handelt met enige beveiliging of authenticatie.

Als Kickz Swap vermoedt dat je niet voldoet aan de voorwaarden, dan kan zij je toegang tot het Platform en de Dienst met onmiddellijke ingang (blijvend) ontzeggen.

ARTIKEL 14: VRIJGEVEN VAN INFORMATIE
Kickz Swap heeft te allen tijde het recht om informatie openbaar te maken (i) om zichzelf te verdedigen in rechtszaken, (ii) een gerechtelijk bevel te volgen, (iii) zich te houden aan alle wetten, voorschriften of verzoeken van de overheid, (iv) om de nationale veiligheid, defensie, de openbare veiligheid en de volksgezondheid te beschermen en (v) de algemene voorwaarden te handhaven.

ARTIKEL 15: KLACHTENREGELING
Als je een klacht hebt over het Platform of de diensten, dan hoort Kickz Swap dat graag. Stuur je klacht (zo volledig mogelijk omschreven) naar klantenservice@kickzswap.com. Ook kan je via het contact formulier op de site contact met ons opnemen.

ARTIKEL 16: GESCHILLEN EN TOEPASSELIJK RECHT
Op deze algemene voorwaarden is uitsluitend Nederlands recht van toepassing. Geschillen zullen worden voorgelegd aan de bevoegde rechter te Amsterdam, tenzij de wet in het desbetreffende geval uitdrukkelijk anders voorschrijft.

Privacybeleid

PRIVACY
Dit privacybeleid regelt de wijze waarop Kickz Swap informatie van gebruikers verzamelt, gebruikt, onderhoudt en onthult (van elke “Gebruiker”) van de www.kickzswap.nl (“Site”). Dit privacybeleid is van toepassing op de site en alle producten en diensten aangeboden door Kickz Swap

WAAR SLAAN WE UW GEGEVENS OP?
De gegevens die wij van jouw verzamelen worden opgeslagen binnen de Europese Economische Ruimte (“EER”), maar kunnen ook worden overgedragen aan en verwerkt in een land buiten de EER. Een dergelijke overdracht van uw persoonsgegevens wordt uitgevoerd in overeenstemming met de toepasselijke wetten.

Voor overdrachten buiten de EER gebruikt Kickz Swap standaardcontractbepalingen en een Privacy Shield als waarborg voor landen waarvoor geen adequaatheidsbesluit is genomen door de Europese Commissie.

WIE HEEFT TOEGANG TOT UW GEGEVENS?
Jouw gegevens kunnen worden gedeeld binnen Kickz Swap. Kickz Swap fungeert slechts als de verwerker van de persoonsgegevens en verwerkt de persoonsgegevens namens het bedrijf.

We zullen jouw gegevens nooit doorsturen, verkopen of ruilen aan/met derden buiten Kickz Swap voor marketingdoeleinden. Gegevens die worden doorgestuurd aan derden, worden alleen gebruikt om u te voorzien van onze diensten. De categorieën derde partijen kun je vinden onder elk specifiek proces hieronder.

WAT IS DE JURIDISCHE GRONDSLAG VOOR DE VERWERKING?
Voor elke specifieke verwerking van persoonsgegevens die we van jouw verzamelen, krijg je van ons bericht of de overdracht van persoonsgegevens wettelijk verplicht of vereist is om een overeenkomst te sluiten en of het een verplichting is om de persoonsgegevens te verstrekken en wat de mogelijke gevolgen zijn als je ervoor kiest dit niet te doen.

WAT ZIJN JE RECHTEN?
Recht op toegang: 

Je hebt het recht om op elk moment informatie op te vragen over de persoonsgegevens die we over jouw bewaren. Je kan contact opnemen met Kickz Swap die je deze persoonsgegevens via de e-mail kan verschaffen.

Recht op portabiliteit: 
Wanneer Kickz Swap je persoonsgegevens op geautomatiseerde wijze verwerkt op basis van jouw toestemming of op basis van een overeenkomst, heb jij het recht om een kopie te krijgen van jouw gegevens in een gestructureerd, algemeen gebruikt en machineleesbaar formaat, overgedragen aan jouw of aan een andere partij. Dit heeft alleen betrekking op de persoonsgegevens die je bij ons verstrekt hebt.

Recht op correctie: 
Je hebt het recht om te verzoeken om correctie van jouw persoonsgegevens wanneer deze incorrect zijn, met inbegrip van het recht op completering van onvolledige persoonsgegevens. 

Als je een Kickz Swap account hebt, kun je jouw persoonsgegevens aanpassen op je account en lidmaatschap pagina's.

Recht op verwijdering:
Je hebt het recht om op elk moment de door Kickz Swap verwerkte persoonsgegevens te verwijderen, behalve in de volgende situaties:

* Je hebt een lopende zaak met de klantenservice
* Je hebt een openstaande bestelling die nog niet of gedeeltelijk is verzonden
* Indien je een aankoop hebt gedaan, bewaren we uw persoonsgegevens in verband met jouw transactie ten behoeve van de boekhoudregels

Het recht om bezwaar te maken tegen verwerking op basis van een gerechtvaardigd belang: 
Je hebt het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens op basis van een gerechtvaardigd belang van Kickz Swap. Kickz Swap zal de persoonsgegevens niet blijven verwerken, tenzij we een rechtsgrondslag kunnen aantonen voor het proces die zwaarder weegt dan jouw belangen en rechten of als gevolg van juridische claims.

Het recht om bezwaar te maken tegen direct marketing:
Je hebt het recht om bezwaar te maken tegen direct marketing, met inbegrip van profielanalyse voor direct marketingdoeleinden.

Indien je niet langer direct marketing wenst te ontvangen, kan je:
* De instructies volgen in elke marketingmail
* De instellingen van uw Kickz Swap account aanpassen

Recht op restrictie:
Je hebt in de volgende omstandigheden het recht om Kickz Swap te verzoeken de verwerking van uw persoonsgegevens te beperken:

* Als je bezwaar maakt tegen een verwerking op basis van een gerechtvaardigd belang van Kickz Swap's beperkt Kickz Swap elke verwerking van dergelijke gegevens in afwachting van de verificatie van het gerechtvaardigd belang.
* Indien je een claim hebt ingediend dat jouw persoonsgegevens incorrect zijn, moet Kickz Swap elke verwerking van dergelijke gegevens beperken in afwachting van de verificatie van de nauwkeurigheid van de persoonsgegevens.
* Als de verwerking onwettig is, kan je je verzetten tegen de verwijdering van jouw persoonsgegevens en in plaats daarvan verzoeken om de beperking van het gebruik van jouw persoonsgegevens
* Als Kickz Swap de persoonsgegevens niet langer nodig heeft, maar de persoonsgegevens voor jouw nodig zijn om verdedigende juridische claims in te dienen.

HOE KAN JIJ JOUW RECHTEN UITOEFENEN?
We nemen gegevensbescherming heel serieus. Daarom hebben we een toegewijde klantenservice die uw vragen met betrekking tot jouw bovengenoemde rechten behandelt. Je kan onze medewerkers altijd bereiken via klantenserivce@kickzswap.com

HET RECHT OM EEN KLACHT IN TE DIENEN BIJ EEN TOEZICHTHOUDENDE AUTORITEIT
Indien je van mening bent dat Kickz Swap jouw persoonsgegevens niet correct verwerkt, kan je contact met ons opnemen. Je hebt ook het recht om een klacht in te dienen bij een toezichthoudende autoriteit.

PERSOONLIJK IDENTIFICATIE INFORMATIE
Wij kunnen de persoonlijke identificatie-informatie van gebruikers op verschillende manieren verzamelen, waaronder, maar niet beperkt tot, wanneer gebruikers onze site bezoeken, zich registreren op de site, een bestelling plaatsen, een formulier invullen, reageren op een enquête, zich abonneren op de nieuwsbrief en in samenhang met andere activiteiten, diensten, functies of middelen die we beschikbaar hebben op onze site.

Gebruikers kunnen worden gevraagd, voor zover van toepassing, om de naam, e-mailadres, postadres, telefoonnummer en creditcardgegevens.

Gebruikers kunnen echter onze site anoniem bezoeken.

We zullen de persoonlijke identificatie-informatie van gebruikers alleen verzamelen als ze vrijwillig dergelijke informatie aan ons verstrekken. Gebruikers kunnen altijd weigeren om persoonlijk identificatie-informatie te leveren, behalve dat het hen kan verhinderen in het uitoefenen van bepaalde site gerelateerde activiteiten.

NIET-PERSOONLIJKE IDENTIFICATIE INFORMATIE
We kunnen niet-persoonlijke identificatie-informatie over gebruikers verzamelen wanneer ze gebruik maken van onze site. Niet-persoonlijke identificatie-informatie kan zijn de browser naam, het type computer en de technische informatie over de gebruikers door middel van verbinding met onze site, zoals het besturingssysteem en de internet service providers die worden gebruikt en andere soortgelijke informatie.

WEBBROWSER COOKIES
Onze site kan “cookies” gebruiken om de gebruikerservaring te verbeteren. De webbrowser van de gebruiker plaatst cookies op hun harde schijf voor administratieve doeleinden en soms om informatie over hen te volgen.

Gebruikers kunnen ervoor kiezen om hun webbrowser zo in te stellen om cookies te weigeren of dat ze worden gewaarschuwd als er cookies worden verzonden. Als ze dat doen moeten ze er rekening mee houden dat sommige delen van de site niet goed functioneren.

Hoe wij de verzamelde informatie gebruiken:

Kickz Swap verzamelt en gebruikt persoonlijke informatie van de gebruikers voor de volgende doeleinden:

 • Om de klantenservice te verbeteren.
 • Jouw informatie helpt ons om effectiever te reageren op jouw vragen aan de klantenservice en om behoeften te ondersteunen.
 • Om de gebruikerservaring te personaliseren.
 • We kunnen de totale informatie gebruiken om te begrijpen hoe onze gebruikers als een groep gebruikmaken van de informatie op onze site, van onze diensten en middelen.
 • Om onze website te verbeteren.
 • We streven voortdurend naar verbetering van het aanbod op onze website, op basis van de informatie en feedback die wij van jou hebben ontvangen.
 • Om transacties te verwerken.
 • We kunnen de informatie die gebruikers over zichzelf verstrekken bij het plaatsen van een bestelling alleen gebruiken om de service te verlenen. We delen deze informatie niet met derden, behalve voor zover dat nodig is om service te verlenen.
 • Om een actie, promotie, onderzoek of andere site functies te beheren.
 • Om gebruikers informatie te sturen waarvan is overeengekomen om ze te sturen over onderwerpen waarvan wij denken dat die voor hen van belang zijn.
 • Om periodieke e-mails te versturen.

Het e-mailadres van de gebruiker voor de verwerking van de bestelling, zal alleen worden gebruikt om informatie en updates met betrekking tot hun bestelling te sturen. Het kan ook worden gebruikt om te reageren op de verzoeken en/of andere verzoeken of vragen.

HOE WE JOUW INFORMATIE BESCHERMEN
Voor de gegevensverzameling, opslag en verwerkingspraktijken hebben wij veiligheidsmaatregelen getroffen om deze te beschermen tegen onbevoegde toegang, wijziging, openbaarmaking of vernietiging van je persoonlijke gegevens, gebruikersnaam, wachtwoord, transactie-informatie en opgeslagen data op onze site.

Gevoelige en persoonlijke gegevens-uitwisseling tussen de site en de gebruikers gebeurt via een SSL-beveiligd communicatiekanaal en is versleuteld en beschermd met digitale handtekeningen. Onze site is ook in overeenstemming met de PCI kwetsbaarheidsnormen om zo een zo veilig mogelijke omgeving te maken voor gebruikers.

DELEN VAN JE PERSOONLIJKE INFORMATIE
Wij verkopen, verhandelen of verhuren geen persoonlijke identificatie-informatie van gebruikers aan anderen. Wij kunnen generiek geaggregeerde demografische informatie niet gekoppeld aan persoonlijke identificatie-informatie met betrekking tot bezoekers en gebruikers delen met onze zakelijke partners, vertrouwde affiliates en adverteerders voor de doeleinden die hierboven beschreven werden.

Wij kunnen dienstverleners gebruiken om ons te helpen ons bedrijf en de site te bedienen of voor het toedienen van activiteiten namens ons, zoals het verzenden van nieuwsbrieven of enquêtes. Wij kunnen jouw informatie met deze derden delen voor deze beperkte doeleinden op voorwaarde dat je ons toestemming hebt gegeven

DERDEN
De informatie wordt niet met derden gedeeld met uitzondering van webapplicaties welke wij gebruiken ten behoeve van onze webwinkel. Hieronder valt o.a. het WebwinkelKeur beoordelingen systeem. Deze gegevens zullen enkel gebruikt worden ten behoeve van het doel van de betreffende applicatie en zullen niet verder verspreid worden. Verder kan in enkele gevallen de informatie intern gedeeld worden. Onze werknemers zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van uw gegevens te respecteren.

VERANDERINGEN
Deze privacyverklaring is afgestemd op het gebruik van en de mogelijkheden op deze site. Eventuele aanpassingen en/of veranderingen van deze site, kunnen leiden tot wijzigingen in deze privacyverklaring. Het is daarom raadzaam om regelmatig deze privacyverklaring te raadplegen.

UPDATES VAN ONZE PRIVACYVERKLARING
Het kan voorkomen dat onze privacyverklaring moet worden bijgewerkt. De laatste versie van de privacyverklaring is altijd beschikbaar op onze website. We maken alle materiële wijzigingen aan de privacyverklaring bekend, bijvoorbeeld met betrekking tot het doel van het gebruik van jouw persoonsgegevens, de identiteit van de Controller (beheerder) of jouw rechten.

JOUW AANVAARDING VAN DEZE VOORWAARDEN
Door gebruik te maken van deze site, betekent dat je akkoord gaat met dit beleid en de Algemene voorwaarden. Als je niet akkoord gaat met dit beleid, dan kun je onze website niet gebruiken. Jouw voortgezet gebruik van de site na het publiceren van wijzigingen in dit beleid zal worden beschouwd als jouw acceptatie van deze wijzigingen.

CONTACTEER ONS
Als je vragen hebt over dit privacybeleid, de praktijken van deze site of jouw omgang met deze website, neem dan contact met ons op.

Contact

CONTACT
Kom je er niet uit? Geen probleem, het team van Kickz Swap helpt je graag verder! Neem met het onderstaande formulier contact met ons op en dan zullen we zo snel mogelijk reageren.

 

 

 

Bedrijfsgegevens
Kickz Swap is onderdeel van Pixoyo
KvK: 56818866 | BTW:NL188279702B01
info@kickzswap.com

X

PLAATS JE ADVERTENTIE

Bij Kickz Swap heb je de keuze uit twee opties om je advertentie te plaatsen.

plaats advertentie

plaats advertentie